• Anne H. Nielsen

Flydende shampoo vs. shampoo barer

Opdateret: 17. maj 2020

Shampoo barer er blevet meget populære, og det er der ikke helt uden grund. Jeg har samlet nogle grunde til hvorfor en shampoo bar er et godt bæredygtigt alternativ til din shampooflaske.Tænker du over hvor meget plastik du har til at stå på dit badeværelse? - så som shampooflasker, håndsæbe, balsam, make-up fjerne, ansigtsrens osv. Produkter i plastikemballage som højest sandsyneligt ikke kan genanvendes. Da jeg indså det, begyndte jeg at tænke mere over hvad jeg køber og hvorfor jeg køber. Jeg begyndte at skifte mine produkter ud langsomt, når de skulle fornyes - til produkter som havde minimalt plastikforbrug. For sandheden er, at kun 9% af alt plastaffald i dag bliver genanvendt, mens hele 79% ender ude i verdenshavende og er til skade for dyr og miljø.

På baggrund af det har jeg samlet 4 gode grunde til at skifte din normale shampoo ud med en mere bæredygtig og naturlig shampoo bar:

1. Ingen emballage

Shampoo barer krævet meget lidt emballage under transport. De er faste og behøver derfor ikke plastik til at kunne holde væsker og vand inde. Jeg pakker kun mine shampoo barer ind i et stykke genbrugs silkepapir når jeg pakker og sender den til dig. Tænk lige over hvor lidt indflydelse på miljøet det ene stykke papir har frem for en hel plastikflaske - som ovenikøbet fylder mere under transport og gør at fragtbilerne kan have færre pakker med af gangen.


2. Holder længere

Én shampoo bar kan faktisk holde op til dobbelt så mange vaske som én af dine normale shampoo på flaske. Holdbarheden afhænger af hvor godt du passer på din shampoo bar og selfølgelig hvor ofte du bruger den og hvor langt de hår er. Det har både positiv betydning for miljøet - men ikke mindst også for din pengepung! - Og nu tænker du nok: “hvordan kan en lille shampoo bar holde så længe?” Jo, det kan den fordi den ikke indeholder så meget væske som din flydende shampoo, den er mere koncentreret. Det betyder også at du kun behøver en lille mængde til hver hårvask i stedet for en håndfuld, som ved en flydende shampoo.


3. Naturlige ingredienser

Shampoo barer tager udgangspunkt i et gammelt og godt håndværk. De er baseret på gode olier, som er sunde for både din hud, hår og din hovedbund - samtidig er du fri for parabener, fyldstoffer, sillikonestoffer og konserveringsmidler som ved en flydende shampoo.


4. Flere formål

Eftersom en shampoo bar indeholder rene og naturlige ingredienser, er den ideel til andre formål - så som kropssæbe eller til barbering.

Er du stadig i skæptisk over shampoo barer og deres fantastiske evner? - så synes jeg du skulle prøve dem selv. Jeg var selv skeptisk i starten og jeg synes ikke at de fungerede til at starte med. Mit hår blev hurtigt fedtet. Men efter omkring 2 uger, begyndte mit hår at vænne sig til den nye shampoo, og siden har jeg ikke haft en flyende shampooflaske i mit badeværelse. Se HUNSKJÆRs shampoo barer her og afprøv selv.

Jeg tror på at SMÅ VALG har STOR INDFLYDELSE

info.hunskjaer@gmail.com

Skovvej 20 1. 141

DK-6400 Sønderborg

CVR-nr.: 40307486

© 2020 af HUNSKJÆR